Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

Kuvaus: 

Helppo ja erittäin maukas kakku, joka valmistuu ilman uunia. Säilyy hyvin jääkaapissa, joten voit valmistaa tämän jo edellisenä päivänä. Voit halutessasi korvata glögin vaikkapa omenamehulla. Kakku on melko suuri, joten syötävää riittää isommallekin porukalle.

Ainesosat: 

12 Digestive-keksiä
100 g margariinia sulatettuna
1 rkl sokeria
6 liivatelehteä
1,5 dl (alkoholitonta) glögiä
4 dl kuohukermaa
2 prk vaniljan makuista tuorejuustoa (esim. Keiju, Sunnuntai)
1 dl sokeria
3 liivatelehteä
3 dl (alkoholitonta) glögiä
(koristeeksi piparkakkuja tms.)

Ohjeet: 

POHJA: Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjan kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita margariinin ja sokerin (1 rkl) kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja pistä jääkaappiin jähmettymään. Voit korvata Digestive-keksit vastaavalla määrällä piparkakkuja, mutta tällöin kakusta tulee melko mausteinen.

TÄYTE: Liota liivatelehtiä (6 kpl) kylmässä vedessä 5-10 minuutin ajan. Purista vesi pois ja liuota kuumaan glögiin (1,5 dl). Anna jäähtyä haaleaksi. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen muut ainekset. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

KIILLE: Liota liivatelehtiä (3 kpl) kylmässä vedessä 5-10 minuutin ajan. Purista vesi pois ja liuota kuumaan glögiin (3 dl). Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti. Kakun päälle voi lisätä maun mukaan koristeita (esim. piparkakkuja) joko ennen kiilteen lisäämistä, jolloin koristeet jäävät kiilteen sisään, tai vasta valmiin kakun päälle.