Joululaulut

Joululaulut

Joululaulut ja muistetaan parhaiten lapsuuden ajan joulujuhlista. Kokosimme kaikki tutut sanoitukset näille sivuille, josta voit helposti palauttaa ne mieleesi. Klikkaa joululaulujen sanat auki vasemmalla olevasta valikosta.

Joululaulujen ja joulunäytelmien juuret ovat katoliset. Niiden tarkoituksena oli tehdä kristillinen joulunvietto kansalle läheiseksi ja kiehtovaksi. Tämän ajan jäänteitä ovat mm. Tiernapojat, jotka jo 1600-luvulta alken ovat kiertäneet esittämässä näytelmää.

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut kajahtavat tänä jouluna 41. kerran! Suositusta seurakunnan tilaisuudesta on tullut koko kansan jouluperinne, joka saa vuosittain lähes miljoona suomalaista laulamaan.

Osallistumalla Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuteen saa hyvän mielen itselleen, mutta samalla voi tehdä hyvää myös kaukaiselle lähimmäiselle. Laulutilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaisen työn tukemiseksi, tänä vuonna erityisesti Aasian lasten lukutaidon edistämiseksi. Viime vuonna Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätyt kolehdit sekä valtakunnallinen joulukeräys tuottivat yhteensä yli miljoona euroa.

 

Kuuntele joululauluja Suomalaisen joulun tekemältä Spotify-listalta:

 

 

 

Kauneimpia joululauluja on laulettu Suomen seurakunnissa jo 41 vuotta.