Joulusiivous

Joulusiivous

Puhdas koti kuuluu suomalaiseen jouluperinteeseen. Rauhallisen ja kiireettömän joulun takaa hyvissä ajoin aloitettu joulusiivous, joka sujuu laadukkailla kotimaisilla välineillä miellyttävästi ja nopeasti. Näin aikaa jää yhdessäoloon, koristeluun, askarteluun ja muuhun joulutunnelman luomiseen.

Aloita joulusiivous, kun sinulla on parhaiten aikaa. Jos aloitat jo marraskuussa, voit siivota pikkuhiljaa, vaikka yksi huone kerrallaan. Kääntöpuolena varhaisessa aloitusajankohdassa on se, että huoneet ehtivät helposti sotkeutua uudelleen jo aattoon mennessä. Muista, ettei suursiivous ole välttämätöntä, mikäli koti pysyy perussiistinä jo viikoittaisilla kevyellä ylläpitosiivouksella.

Panosta kunnollisiin siivousvälineisiin ja tarkasta, että siivousvälineesi ovat ehjät ja puhtaat. Uusi rikkimenneet ja puhdista likaiset välineet, sillä siivous sujuu uudenaikaisilla ja kunnollisilla välineillä huomattavasti miellyttävämmin kuin vanhoilla kalsarinlahkeilla. Joulun alla riittää tekemistä muutenkin, joten siivouksessa kannattaa harkita, mitkä asiat ovat tärkeimpiä toteuttaa. Keskity niihin tiloihin, joissa aiot oikeasti viettää joulunaikaa.

Joulusiivouksen voi teettää myös siivousyrityksellä tai palvelua tarjoavalla järjestöllä, mikäli omat voimat tai aika eivät riitä. Käyttämällä kotimaisia palveluita voi helpottaa omaa elämää ja antaa työtä jollekin toiselle. Yrityksiltä ostamalla saa hyödynnettyä myös kotitalousvähennyksen. Joulusiivouksen varaamisessa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, sillä moni muukin saattaa haluta helpotusta omaan siivousurakkaansa.

Virittäydy joulutunnelmaan, vähennä valaistusta ja sytyttele paljon kynttilöitä. Kynttilöiden lämmin valo, musiikki ja jouluherkkujen tuoksu saavat siivoushuolesi unohtumaan, ja voit keskittyä talven suurimmasta juhlasta nauttimiseen. Poimi näiltä sivuilta itsellesi sopivimmat vinkit ja tee tästä joulusta unelmien lämmin ja kiireetön joulu!

Kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys kuuluvat suomalaiseen jouluun

Suosi Avainlippu-tunnuksen saaneita siivoustuotteita, sillä kotimaisten tuotteiden ostamisella on merkittävä työllistävä vaikutus. Valtaosa SINI-tuoteperheen tuotteista tehdään yrityksen omalla tehtaalla Kokemäellä Satakunnan maakunnassa, jossa se on merkittävä työllistäjä. Suomessa suunnitellut ja valmistetut siivousvälineet sopivat myös parhaiten asuinoloihimme ja käyttämillemme pintamateriaaleille sekä siivoustapoihimme. SINI-tuotteissa komeileva kotimaisesta alkuperästä kertova Avainlippu on myös hyvän laadun merkki.

Viimeistään joulun alla on oikea hetki ajatella myös luontoa. Mikrokuituiset siivousvälineet ovat ekologisia, sillä niitä käytetään kuivana, nihkeänä tai kosteana ja ne puhdistavat jopa ilman pesuaineita. Näin voidaan vähentää veden kulutusta ja kemikaalien käyttöä. Lisäksi ne ovat useita kymmeniä pesukertoja kestäviä.

Ympäristöystävällisyys onkin SINI-tuotteiden kehityksessä sydämenasia. Tuotteemme on kehitetty kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti: tavoitteenamme on tehdä laadukkaita ja pitkään kestäviä tuotteita, joita voi yhdistellä oman tarpeen mukaan. Sinituotteella mietitään jo tuotekehitysvaiheessa tuotteen pitkäikäisyyttä, kierrätettävyyttä ja hävittämistapoja.

SINI-siivousvälineiden kuluviin osiin, kuten moppeihin ja pesimiin, voidaan hankkia vaihto-osia. Myös SINI-vaihtopäätiskiharjoissa ja reunusharjallisilla wc-harjoissa on vaihdettava harjasosa. Kun vaihdetaan vain kulunut osa, voidaan välineen perusosaa hyödyntää pitkään ja samalla vähentää muovijätteen määrää. Siivousvälineet ovat myös keskenään yhteensopivia, jolloin samaan varteen voidaan liittää erilaisia työvälineitä, kuten moppeja, harjoja ja kuivaimia.  

Siivousvälineiden muoviosat ovat kierrätyskelpoista muovia. Mopit ja siivousliinat voidaan hävittää myös polttamalla ne energiajätteenä. SINI- tuotteiden huolella valitut pakkausratkaisut minimoivat ympäristövaikutukset ja suurin osa tuotteiden pakkausmateriaalista onkin kierrätettävää pahvia ja kartonkia. Myös kaikki pakkauksissa käytettävät muovit voidaan hävittää polttamalla.

Lähde: Sinituote Oy

Siivoustuotteissa on mahdollista valita myös ympäristöystävällinen ja kotimainen tuote. Siivousosiostamme löydät runsaasti Sinituotteen vinkkejä ja ideoita joulusiivouksen tekoon.