Kirje joulupukille

Kirje joulupukille

Suomen Lapissa asuva Joulupukki on jo vuosikymmeniä saanut lapsilta kirjeitä ympäri maailmaa.

Aikoinaan radion Markus-setä sijoitti Joulupukin kodin itäisen Lapin Korvatunturille, josta tulikin Joulupukin ensimmäinen virallinen osoite. Joulupukki muutti päivätöihin Joulupukin Pajakylään Napapiirille 1980-luvulla. Sinne myös perustettiin hänen oma ja ihka oikea postinsa eli Joulupukin Pääposti. Näiden reilun 20 vuoden aikana Joulupukki on saanut liki 12 miljoonaa kirjettä, korttia ja pakettia. Aivan tarkkaa lukua lähetysten määristä tontut eivät ole muistaneet pitää. Joulupukille tulevissa lähetyksissä osoitteet vaihtelevat: osoitteena on ollut Korvatunturi, Lappi, Suomi tai vaikkapa North Pole, mutta siitä huolimatta postiljoonit ympäri maailman tuntuvat tietävän hänen oikean osoitteensa, joka on:

Joulupukin Pääposti
96930 NAPAPIIRI

Joulupukin suosio jouluisin on valtaisa, hän saa vuosittain noin 700 000 lähetystä. Erityisen paljon Joulupukki saa kirjeitä Englannista. Johtuneeko siitä, että niin monet englantilaiset ovat viimeisten vuosikymmenten aikana vierailleet joulunaikaan Suomen Lapissa ja täällä Joulupukin Pääpostissa, Napapiirillä. Ahkeria kirjeenkirjoittajia ovat lisäksi italialaiset, puolalaiset ja ranskalaiset. Heidän innostuksensa johtunee osaltaan siitä, että Joulupukki on jo monena joulunalusaikana ehtinyt vierailla heidän kotimaissaan. Kirjeitä tulee nykyään paljon myös Aasian maista. Kiinalaiset rakastavat Joulupukkia ja Kiinasta tulevien kirjeiden määrä on kasvanut vuosittain moninkertaisesti. Myös Japanista ja Etelä-Koreasta tulevien kirjeiden määrä on vuosien varrella lisääntynyt. Toki myös muiden maiden lapset ja aikuiset muistavat Joulupukkia. Me postitontut täällä Joulupukin Pääpostissa olemme laskeneet, että tulevien kirjeiden rekisterissä on ainakin 197 maata. Viime Jouluksi tulleiden kirjeiden joukossa oli jälleen pari uutta maata: Burkina Faso ja Malawi, molemmat Afrikasta.

Jos sinä haluat kirjoittaa Joulupukille, niin kerron sinulle salaisuuden: Joulupukki pitää erityisen paljon kirjeistä, joissa kerrotaan kuulumisia kirjoittajan ja hänen lähipiirinsä elämästä. Kysymyksiäkin Joulupukille voi lähettää. Joulupukki pyrkii vastaamaan sitten kevään aikana kaikkiin sellaisiin kirjeisiin, joihin hän olettaa vastausta odotettavan. Kirje toimii iloisena viestinä Lapista ja Suomesta ja kirjeessä Joulupukki valottaa myös hieman salaisuuksiaan!

Joulupukin Pääpostissa joulunodotuksen tunnelmissa päätonttu Taina

Joulupukki pitää erityisen paljon kirjeistä, joissa kerrotaan kuulumisia kirjoittajan ja hänen lähipiirinsä elämästä. Kysymyksiäkin Joulupukille voi lähettää.