Kodin koristelu

Kodin koristelu

Kun koti on puhdas, on aika pukea koti jouluun. Joulutunnelmaa voi tuoda kotiin lisää pikku hiljaa, niin joulun keskelle ei tukehdu. Joulun aikaan koteja ja julkisia tiloja koristellaan monin eri tavoin. On havuköynnöstä, kranssia, kynttilää ja sähköistä valosarjaa - mutta kuten kymmenien sukupolvien ajan, tunnetuin ja suosituin on edelleen itse joulukuusi.

Joulukoristeet virittävät joulun tunnelmaan, mutta voit tehdä myös koristelemisesta oman mieleenpainuvan tapahtumansa ja jakaa sen lastesi, mielitiettysi tai rakkaimpien ystäviesi kanssa. Kun olet ottanut esille kaikki tarvitsemasi koristeet ja tarvikkeet, laita joulumusiikkia soimaan, lämmitä glögiä, ryhdy puuhaan ja nauti tunnelmasta. Joulu on vain kerran vuodessa!

Aloita jo marraskuussa ripustamalla jouluinen kranssi oveen, lämmitä ensimmäiset glögit ja täytä koti jouluntuoksulla. Rakenna joulua viikko viikolta, niin jouluaattona jää aikaa kuusen koristeluun.

Tuttua punaista vai värien yltäkylläisyyttä

Punainen on varsin perinteinen valinta - erityisen suosittu siellä, missä kokonaisuutta täydentävät lasten itse askartelemat koristeet. Hauskaa voi olla myös haalia kasaan hulvaton värien yltäkylläisyys, tai valita yksi tietty väri tai muutama itselle merkittävä väri - maakunnan tai vaikkapa urheiluseuran tunnusvärien mukaan. Runsaan tarjonnan vuoksi on helppoa loihtia ylellisen juhlava ilme kullalla tai hopealla. Useinhan hopeaa tai kultaa yhdistellään muihin väreihin, mutta tyylikäs vaihtoehto on valita niistä jompikumpi ja antaa sen tulla kunnolla oikeuksiinsa.

Rauhoittava valkoinen joulu

Hohtavan lumenvalkoinen koristelu luo levollisen tunnelman ja rauhoittaa kiireisen mielen. Koristele kuusi ja ikkunat pitsimäisillä kukkapunoksella, lisää kimaltelevia perhosia ja kristallitähtiä.

Entäpä jos kietoisitkin kodin tänä jouluna sinivalkoisiin koristeisiin? Sininen väri symboloi Neitsyt Mariaa ja katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa sininen on Marian väri.